Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 2. mai 2018

Ülikiire roheluse tulek

Eilne päev oli just selline, mil roheline värv looduses võimendus minutitega. Lehised võtsid ja võtsid rohelist, lausa silmaga nähtavalt. Niiskus ja soojus andis erakordselt kiire tõuke. Oi kui mõnus.
Aega ju aednikul kevadel ei ole. Sel aastal nagu ka igal eelneval, tuleb ööpäevas ikka palju tunde puudu. Eks see taimeaia pidamine nõuab oma, kevadel läheb ikka 24/7, kõik hoog sinna. Eile käisid juba esimesed aiakülalised Võhma Aiandusseltsist. Tänu sellele leidsin ka mina kaks tundi aega, et lihtsalt aias jalutada.
Homme on plaanis kiire Riias käik. Pean mõne puukooli ka valmis vaatama, kuhu sisse põigata. Ja Riia Depos käiks kindlasti ära. Laupäeval on plaan Tartu Kevadlaadale minna. Järgmise nädala lõpp on Saaremaa päralt. 
Aias olen päris palju jõudnud, aga veel rohkem on ees. Vanad floksid sauna juures said üles kaevatud ja komposti viidud. Uued sordid asemele pandud. Aia taha paja ümber sai uutest siberlastest kaar istutatud. Ees ootavad hullud kaevetööd - nii paljud tüütused on suutnud niimoodi laieneda, et ei aita muu, kui labidas. Sellist tööd on mul planeeritud kaheks nädalaks. Ehk jõuan selle ajaga.
Kastideviisi on potte, mis ootavad istutamist. 
Sp panengi täna lihtsalt ühe kevadise galerii, sest mõni õis on meil ikka ka.










Pärnvahtra tulemine.

Amuuri toominga lehtimine.

Külm ei olegi värdforsüütiale kahju teinud. Üleni õitemeres.

Roniv hortensia kolis künnapuu jalamile.


Kena kevadet kõigile töömesilastele!

3 kommentaari:

  1. Läks jah lausa silmnähtavalt roheliseks :) Jõudu kõikide tööde tegemiseks ja plaanide teostamiseks, Ilmagi lubatakse mõneks ajaks :)

    VastaKustuta
  2. Jälgisin sama rohelise mängu oma murul. Ma arvan, et too vajab tuleval nädalavahetusel esimest lõikust. Aga kõik see on väga ilus ja esimesed muruniitmisedki pole tüütud! :D

    VastaKustuta
  3. Kevade kõige magusam aeg kui puud lehte lähevad. Meil veel massiliselt ei ole, pajud ja toomingad küll rohetavad juba.

    VastaKustuta