Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 11. märts 2013

Tänaseks ööks 30 kraadi külma

Selline siis selle aasta saabuv kevad. 10.märts, kevade alguseni 10 päeva. Ei saa mina oma elus üle ega ümber toonekurgedest. On olnud aastaid, mil isaslind on saabunud 01. või 02.aprillil - sinna on aega 3 nädalat ja lund on meetri jagu. On ennegi kured tulnud ja lumi maha sadanud, aga kardan, et see kevad jääb siiski hiliseks. Ja kuldnokka ei ole ka veel näinud, kuigi aeg on sealmaal. Isegi varesed ei näita erilist kiirust. Seda soojemat aega meil ju niigi vähe ja sel hooajal jääb teda ka vist väheks. Kuigi päikese puuduse üle nüüd küll kurta ei saa, juba pikemat aega on hommikust õhtuni päike sillerdanud ja soojendanud. Samas ööd on külmad. Eile varahommikul olid kased nagu jõuluküünaldega ehitud, päike ja härmatis tegid imet. Ega seal soojal maal ka miskit pidu ole, kogu aeg soe ja talvel sajab siis vihma. Kõik see talvine ilu jääb olemata. Aga samas 30 kraadi külma on ikka natuke palju. Ühel varahommikul kõndisin mööda harilikust kasest, kel eelmisel suvel äike koore suures ulatuses maha lõi. Jõudsin just kase kõrvale, kui käis hull raks - kasele oli külm löönud ikka vägagi suure külmalõhe. Kevadel jälgin huviga, mis sest eakas puust saab, tõenäoliselt on see lõpu algus. Visuaalsel hinnangul pakun puu vanuseks nii 50-60 aastat. Ühesõnaga hoian pöialt pulsil.
Nüüd siis enda toimetustest. Olen jõudnud nüüdseks küll selgusele, et õpi palju sa tahad, aga kui kogemusi vähe, siis loll jääb ikkagi lolliks. Ega see, et sul haridus on, ei näita nüüd küll miskit. Just seemnelisest püsikute paljundamisest jutt. Koolis nagu libiseti ka kiirelt sellelt teemalt üle ja nüüd ma siis õpin. Õnneks on õpetajaid.  Riholt olen saanud nüüd nii palju tarkust (Teras Riholt), et tunnen end  täiesti ehitajana, kes pole elus ühtki aiandusala õppinud. Koolis ka nagu lulli ei lasknud, oli kaks nelja ainult lõputunnistusel, aga haritus puudub, just. Seega idanemise protsent madal, seemned vanad või nakatunud, kasvuturvas vale jne. Kui tahad kvaliteeti, peab kõik täpne olema. Nüüd juba natuke tean ja oskan, aga palju raha olen lihtsalt külvikastidesse pannud, mis komposti lähevad. Kui nad sinnagi sobivad. Leian, et koolis sel teemal oli puudujääk, nii palju on tundmatut.
Aga positiivset on ikka ka. Esimesed pikeerimised tehtud ja nääpsud kasvavad. Eriti meeldivad mulle need efedrad, sirguvad, olenemata sellest, et minu magamistuba ei ole kõrb, mis nende kasvukohaks elus.
Ja nüüd siis tähtsaimad toimetused minu vinduva viiruse tekitatud tüsistuste kõrvalt, millega tegelenud olen. Sain valmis oma kodulehe, mida tõesti mitu kuud juba teinud olen. Kui ikka materiaalseid võimalusi napib, teed kõik ise.Olen oma kodukat teinud tõepoolest mitu kuud, aga enam-vähem ta hakkab looma. Vähemalt julgen juba näidata. Kuigi alati saab ju paremini ja eks see muutmiste tee on alles ees. Täna sai tehtud ka fb-s nö fännileht või mis iganes ta on, aga kõik paistab toimivat. Igatahes eks ma üritan midagi luua, paljundada ja katsetada, kuigi see kõik on vägagi aeganõudev töö. Ja esimesed pikeerimised on ka tehtud.
VAHEMÄRKUS: eile õhtul kadus net ja postitus jäi postitamata.
Viskan siia siis ka lingid: 
Pilte täna ei lisa. Viljandis näitas hommikul termomeetr -15, aga 10km linnast ehk mul aias -24. Ei loe miskit, et Viljandist lõunapoole. Sisemaa on ikka sisemaa.

4 kommentaari:

  1. Vaatasin kõik taimede pildid üle- tore valik. Tahaks ka mõnda, aga enne pean leidma koha kuhu panna.Aga tahaks ikkagi...Tubli, väga tubli, kõik on nii ära seletatud. Mulle väga meeldis.

    VastaKustuta
  2. Pole Sa loll midagi, nii ei räägita üleüldse:) Kool annab tavaliselt vaid algteadmised, ettekujutuse, kuidas edasi minna. Hariduse saad ajaga.

    Vaatasin samuti eile Su kodulehte, väga ilus, ülevaatlik ja põhjalik, just säärane nagu olema peab.

    Eile ma mõtlesin, et mul juhtus jälle midagi arvutiga, aga ju see mingi üleüldine häda oli.

    VastaKustuta
  3. Ka mulle meeldib Sinu koduleht väga.Ülevaatlik,iga taime juures pilt ja kõik vajalik info taime kohta ja hind kohe silmapaistev!
    Üks ilusamaid ja põhjalikumaid kodulehti minu arvates.

    VastaKustuta
  4. Ma ei saa teksti algusest aru: kuidas on 2.-3. veebruarini, mil toonekured tulevad, aega kolm nädalat? Kas mõtled aprilli?

    VastaKustuta