Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 17. veebruar 2019

Põdrad teevad taas pahandust

Lumi on meil väga visa sulama. Nüüd on ta selline eriti jäine ja kõva. Taimedele raske koorem kanda. Vaatamata kevadiselt soojadele päevadele, on lumi kadunud ainult kraavi lääneküljest. Sp täna ka tiir ümber aia tehtud sai, et kraavi veeres oli nii mõnus kõndida - ikka tugev pind jala all.

Midagi rõõmustavat silma ei hakanud. Kevadeni veel veidi aega ja põdrad taas aia taga pahandust teinud. Noored haavad kraavikaldal ära kooritud ja mitmed raberemmelgad ning punapajud lihtsalt ära laastatud. Jumal tänatud, et neile  kõik puud ei maitse, valivad selliseid lihtsamaid ehk kodusemat sööki :) Lisaks veel paistab hulgi mutimullahunnikuid välja sulavat. 






2 kommentaari:

  1. Mina käisin eile metsa ääres põdra jälgi ajamas - oi see lumi oli kohati nii sügav. Noorte mändidega oli hetkel õnneks kõik korras (see lambavill vist ikka toimib!), aga jälgi (ja hunnikuid)oli ikka üksjagu. Meie metsa äärsed noored haavad ei kasva ilmselt kunagi suureks, sest põdrad käivad seal ikka hoolega matsutamas ja õnneks pole see mingi suur kaotus - peaasi, et mändidest eemale hoiavad.
    Kõige rohkem aga ajab mind ahastusse see, et kuigi põdrad mul siinsamas liiguvad, siis... ma mitte kunagi ei näe neid. On ikka hirmasad loomad - sedasi salaja hiilida... :D

    VastaKustuta
  2. võeh - teevad ikka laasimist!

    VastaKustuta