Lehevaatamisi kokku

laupäev, 31. märts 2018

Loen ja kadestan

Loen siin Aalujate viimaste päevade tegemistest ja aina imestan ja kadestan. Kes riisub, kes naudib tärganud õisi, mõni lõikab oksi ja teeb lõket. Täna hommikul Fb avades oli selline vahva teade, et Karin, kas oled valmis tänaseks lumesajuks? No ei ole ja vot ei taha. Alles üle-eile sadas seda vastikut valget lund meil juurde. Ja mitte ta ei sula, vähemalt meie aiast. On mõni üksik laik, kus lund ei ole. Üldiselt on kõik kaetud sellise tugeva ja koorikuga lumekihiga. Amuuri adoonist ja lumekuppe, (viimased tegid eelmisel aastal suurt massrännakut aias), olen iga jumala päev käinud otsimas. Aga no ei tule sealt lumest veel kedagi ega midagi. Mõned lumikellukesed on vana kikkapuu all ninad välja pistnud, see on see koht, kus on juba lumevaba laiguke.
Tänu sellele, et õues midagi teha veel ei saa, olen kasvuhoones omadega järje peal. Kõik talvitunud potid on korda tehtud, sildid värskendatud. Kasvuhoonet veel kütma ei ole hakanud, sest need suured miinuskraadid oleks tähendanud praktiliselt õue kütmist. Sauna kaminaruum on ka hetkel maast-laeni potistatud taimi täis. Järgmine nädal ehk toob helgema tuleviku ja lubab ka soojemaid öid, ehk siis hakkab ka lumi taanduma ja saab oma toimetused õigele lainele.
Hetkel puhub tugev idatuul ja taevas on lootusetult pilves. Pildistada veel midagi ei ole, lund on nähtud juba küll ja veel. Aga küll ta tuleb, parem hilja, kui mitte kunagi :)

6 kommentaari:

  1. Olen ka lumekuninganna lõputu talve muinasjutus. Eelmise suure sula ajal värava ette tekkinud tiik isegi ei näita sulamise märke, ei küta see päike veel nii palju. Aga mul ikka õnneks mõni lumevaba laik on aeda ikka tekkinud.

    VastaKustuta
  2. Sa ei ole üksi. Kuid meie aias sulab lumi, kui seda üldse on olnud, igal aastal viimaste hulgas. Kevadlillede pungi otsides saame alailma nautida teiste unustatud uudiseid. Vahel tuleb hiline ärkamine mõnele taimele isegi kasuks.

    VastaKustuta
  3. Meil on lumi enam vähem läinud,aga esimesed õitsejad on väga visad,peale üksikute lumikellukeste mis lauspäikese käes ja alpikanni,ühe herberti krookuse veel midagi ei mäita õit.Aga õunapuud said lõigatud-midagidi tehtud.Riisuda oleks vaja,sest metsa ääres on meeletult okkaprahti ja oksi talvega tekkinud,aga kas maa külmunud või päikese käes liialt porine veel-tuleb oodata

    VastaKustuta
  4. Meilgi veel lumelaike küll ja enam aga see tänane lumejutt võis nüüd küll olla 1. aprilli jutt. Mul õde sonis ka midagi hullust lumetuisust :) % lumikellukest ja natuke amuuri adoonist ei ole eriti kõneväärt saavutus :)

    VastaKustuta
  5. Väidetavalt tuleb homme veel lisaks seda lund ja maa on niikuinii jääs, olgu siis parem juba lumi ka

    VastaKustuta
  6. Pühad ilmaga meie kanti jah paraku ei hellitanud ning lumi sulab seetõttu ka vaevaliselt. No ja täna on üldse talv jälle tagasi uue lumega, polnud aprillinali ühti!

    VastaKustuta