Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 19. oktoober 2014

18. oktoober -4* õhus

Külm püsis lõunani, vesi oli kõikjal jääkaane all. Viimased õied olid longus, alles õhtuks jõudsid pead taeva poole sirutada. Aeg ka sealmaal. Alul ei kippunud üldse selle külmaga õue minema, aga kui hoog sees, siis jäi jällegi päev lühikeseks. Labidas läks lõunast ikka maasse ja sain saja tamme pargi tarvis 33 tõru maasse pandud. Läksin sarapuu juurde, et korjan mõned pähkid ja pistan ka mulda, kuid üllatus... Mitte ühtegi pähklit ei olnud meie punaselehisel sarapuul sel aastal. Eelmisel aastal samas sai mitu korvitäit korjatud. No pole hullu, lihtsalt jääb aasta kasvatamises vahele. Rohida jõudsin ajamaal ja lillepõllul ka, kuigi üks päev tööd oleks seal veel vaja teha. Ega see talv nüüd kohe ka ehk ei tule, jõuab veel.
Täna on küll vihmane ja tuuline ja märg - tubane ilm ja unine päev.

Erksaid värve veel leiab


6 kommentaari:

  1. Täna peavad vist kõik aiainimesed värve läbi akna imetlema.
    Ka meie sarapuud olid tänavu täiesti tühjad, ilmselt langes õitsemine külmale ajale

    VastaKustuta
  2. Meil mõned pähklid olid, kuid kesiselt. Üritasin eile rohida, aga maa on nii märg, et umbrohu vâljasikutamisega liigutab liiga palju mulda lillede juurte juurest, parem olgu, umbrohi sureb külmaga niikuinii

    VastaKustuta
  3. Ma üritasin eile müügiplatsil midagi teha, tasuks sain palaviku ja neelupõletiku. Ilmne vihje, et aitab aiatöödest.

    VastaKustuta
  4. nii ei taha veel tubaseks jääda aga ka minu korpus hakkab ütlema, et aitab aga ma ei kavatse nii lihtsalt järele anda, ilma tuleb kindlasti veel :)

    VastaKustuta
  5. Eks neid aiatöid punnitame igal aastal viimse võimaluseni teha :) Kuigi jah, kui õues ilmad juba külmad, siis enam seda täit mõnu sellest ei saa. Veel on värvi üksjagu. Eile maale minnes mõtlesin, et pean peale öökülma külmunud mudrut koristama hakkama, aga üllatuseks olid enamus taimed rõõmsa välimusega ja see töö ootab veel oma aega :)
    Edu Sulle viimaste otste kokku sidumiseks ;)

    VastaKustuta
  6. Vaatamata miinustele on veel ilu ja siis tulevad uued vaated.
    Soe tunne 1oo tamme pargi peale mõeldes. Mis kõik võib 33 tõrust sirguda!
    Mõne soojema päeva ehk veel viskab. Tahaks loota.

    VastaKustuta