Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 18. veebruar 2013

Kevad koputab uksele

Kontpuu oksad on vaasis lehed kenasti laiali löönud ja ka õienupud on otstes uhkeldamas. Vähemalt toas on kevad kätte jõudnud. Tihaste laul on juba pikemat aega ilmutanud kevade märke. Varestel on samuti kiired ajad kätte jõudnud. Kõik see annab meile märku, et varsti see kevad tuleb. Esimesed külvid ka tärganud. Eriti põnev on jälgida raotut kurereha - juba esimene pärisleht on nii armsa säbrulise servaga, et võta või kaissu. Teised põnevad on efedrad. Kuis nad meil talvituvad, ei kujUta ette. Kuigi peale jääaega olid nad Eestis täitsa kohalikud asukad. Riia Botaanikaaias pidid ka jõudsalt edenema, aga ma ju tükk maad põhjapool. Igatahes hetkel on need okaspuulaadsed tegelased päris ägedad ja viskavad pikkust usinalt. Peale idanemist ma neid ei kastnud, aga eile natuke vett siiski panin. Eks nad kokkuvõtvalt kaktused ju on.
Eelmisel nädalal sai see hull gripiviirus minust ka võitu. Ise ma küll ei mäleta, et ma elus gripiga niimoodi pikali oleks olnud - neli päeva elust on täiesti maha visatud. Palavik püsis stabiilselt 39 ümber ja mitte midagi ei jõudnud teha. Käisin isegi kopsupõletiku kahtlusega röntgenis, aga õnneks olid kopsud puhtad. Nüüd võtan nädala lõpuni antibiootikumi. Saaks veel sest jubedast köhast ka kuidagi lahti.
Eilseks oli jõud nii palju taastunud, et külvidega jõudsin enam-vähem ühele poole. Panen siia ainult mõned külvid kirja, mis mul esimest korda katsetusel on.
1. Kanada kurekell
2. Kollane emajuur
3. Dinaari emajuur
4. Suur teeleht `Rubra`
5. Vitshirss
6. Hiidhüatsint
7. Varretu põisrohi
8. Nastanthus spathulatus
9. Siberi lehis
10. Hondo magnoolia
11. Verev kontpuu
12. Virgiinia toomingas
Täna üritan mugulbegooniad sooja tuua, ega ei teagi, kuidas talve üle on elanud. Turba sisse ju ei näe. Leidsin kodust terve kotitäie tammetõrusid, need ka lumele laiali laotama, ehk mõnele sulelisele maitsevad?
No nii, ootame siis kevadet edasi. Järgmiseks postituseks loodan ka koduka valmis saada, olen igal vabal hetkel sellega tegelenud. Mõned olulised detailid veel lisada ja peaks looma hakkama. Seniks aga MÕNUSAT KEVADE OOTUST KÕIGILE!!!

3 kommentaari:

  1. Sama siin, nii hullu viirust ei mäletagi enda kallal möllanud olevat...

    VastaKustuta
  2. Su kodulehte ootan kohe suure huviga

    VastaKustuta
  3. esmalt kiiret paranemist Sulle, meie perest on see seni mööda käinud (sülitab kolm korda üle õla).

    sa oled mega tubli. Mina ilmselt jõuan külvamiseni tuleval võib olla alles ületuleval nädalavahetusel, ent kindlasti pole nimekiri nii muljetavaldav. Ootan põnevusega pilte ja kodulehekülge :)

    Togram

    VastaKustuta