Lehevaatamisi kokku

laupäev, 31. märts 2012

Talv on jälle tagasi

Hommikul ärgates ja aknast õue vaadates ehmatas ikka ära küll. Öö jooksul oli jälle suur hulk lund maha sadanud. Eile tundus, et kohe-kohe sulatab viimased hanged, aga ei ta läinud nii. Õnneks oli küll täna õhtuks eelmisel ööl sadanud lumi sulada jõudnud, kuid ilmatargad ennustavad hullu külma. Kümme miinuskraadi ei ole aiapidajale just meeldiv, kui kevad on nii käeulatuses. Tänaseks ööks lubas 7 ja edaspidi isegi 10 kraadi külma. Üks ilmatark hoiatas isegi -15 kraadiga. Ei tea, mis saab. Mul taimed kõik kasvuhoones, kas peab ikka nii palju sooja, et nad ellu jäävad. Eks peab tule all hoidma terve öö, kui ikka ilmataat sellise külmaga ähvardab.


Eelnevatel päevadel sai aias juba riisuda ja prahti kokku koguda ja lõket teha, aga täna kasvuhoonest välja eriti ei kippunud. Õhtul oli tuul ka lisaks nii külm. Täna näitas juba enne pimedat 2 külmakraadi.
Aias tegin kiire ringi ja paistab, et mustade leedrite ladvad on jälle külmal ära näpistatud. Nende õisi vist enda aias näha ei õnnestugi. `Black Beauty` pungad on nii suured, aga see külm võib nüüd võtta terve maapealse osa. Muidugi ta taastub, aga see võtab ju jälle aega. Ja miskipärast olid mitmed karukella põõsad mädanenud, kas liigniiskusest või mis. Õnneks muist ikka alles ja juba lehed tulevad.

Selline siis lume alt välja sulanud katkujuur, ma täitsa jumaldan teda, on kevadel nii kaunis.

Laugud on jõulise natuuriga, ei karda nad tuult ei tormi.

Mõni krookus on nina taeva poole ka juba upitanud, enamik küll alles magavad.

Lumeroos kasvatab iga ööga õisi aina juurde, on vapper tegelane.

Nii see kevad siis läheneb, vaheldudes talviste ilmadega.Isegi üks priimula oli esimese õienupu jõudnud lahti ajada.Loodan, et päeval näitab ikka päikest, olenemata külmakraadidest. Päike ikka soojendab nii ilma kui südant.

10 kommentaari:

  1. Kasvuhoone pildid soojendavad eriti südant, aga teised ka. :) Külvatud taimede loetelu ühes eelnevas postituses on MULJETAVALDAV!

    VastaKustuta
  2. Kasvuhoones töötamist naudin ka ise, aga vaatasin just emhi ilmaennustust, siis tuju langeb. Väiksel tegijal see kütmine ikka sellise külmaga suur töö. Aga saame hakkama, peb saama.

    VastaKustuta
  3. Meil sadas maha paks lumi ja öösel oli -7,2C. Nagu igal kevadel pole meil siin kuhugi kiirustada.
    Aga taimetittedele peab lisaks küttele ööseks ka katteloori peale panema, nad on praeguses staadiumis väga õrnad. Isegi ajalehed on asjaks.

    VastaKustuta
  4. Need kevadised otsad on nii ilusad, sest kasvujõud paistab igast poorist!
    Oh, jälle tekkis igatsus oma linnaaia asukate järgi. On alles kevad!

    VastaKustuta
  5. Nii sisukas kasvuhoone. Imetlust vääriv tööpõld ja tegutseja.

    VastaKustuta
  6. Neid pilte on täna eriti hea vaadata.
    Aga edaspidiseks....jõudu!

    VastaKustuta
  7. See katkujuur ei anna hästi rahu, tundub huvitav!

    VastaKustuta
  8. Eelmisel aastal sain katkujuurelt ühe poja, mille andsin sõbrannale. Kui sel aastal poega on, siis võin lahkelt jagada.

    VastaKustuta
  9. Kas tõesti kavatsed kõik need taimed omale maha panna? Meeletu töö! Aga Sa oled ütlemata tubli! Ma ei tea sellest katkujuurest midagi, kas ta õitseb ka?

    VastaKustuta
  10. Ei, ma ei kavatse kõiki taimi ise maha panna. Otsustasin sel aastal ka natuke turustamisega tegeleda. Loomulikult jagan ja vahetan neid ka muidu hea meelega, aga otsustasin lihtsalt elus paar muutust teha. Hea meelega jagan blogijatega taimi ja vahetan, kui kellegil aga soovi peaks olema. Katkujuure õitsemist jälgin, kuigi taim sai külmadega siiski natuke kahjustada. Ega ma tast ka suurt tea

    VastaKustuta