Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 21. veebruar 2012

Uusi pastlaid ja vaffaid vastlaid kõigile rohenäppudele!


Täna näitab siis küünlakuu oma tõelist tuisu ja tuule palet. Terve päeva on seda valget vahtu taevast alla sadanud ja katustelt alla keerutanud. Kui hommikul püsis termomeetri näit veel miinuspoolel, siis nüüdseks on sula mis sula. Ja kojamehed saavad enne kevadet veel tööd ja vatti ja suurt palka teenida. Pidevalt näen kedagi kuskil labidaga möllamas. Aga lastel on pidu, mäed paistavad täna kelgutajaid täis olevat ja liud on pikad. Samas kohupiimaga jällegi meil poodides kitsas. Eks ta ikka nii on, et seda mida tahad, seda parajasti poes ei ole. Olgu siis jaanipäeval salatimaterjal või vastlapäeval vahukoor ja kohupiim. A mis siis, igasugu asendusmaterjale on ju ikka. Kui ei saa ise kuklit teha, siis ostame valmis kukleid, mis samuti vägagi head. Isegi sõin ühe ära.
Ei ole ka maale terve nädala saanud, lumevaalud pidid kurgu alla välja olema. Homme lähen vaatama. Tahtsin mõned pistoksad veel lõigata, aga aeda pääsemisega pidi raskusi olema. Samas eelmisel aastal käisin ka suuskadega aias, sest muidu ei olnud lihtsalt võimalik. Panen siia mõned eelmise nädala pildid, mil lund oli veel mõistlikkuse piirides.
Ei olegi see talv ainult must ja valge, sekka kollast, punast ja muidugi rohelist.

Mõnel elupuul on võra igaks sajaks juhuks mul kinni seotud, et lumi laiali ei vajutaks ja püsivad kenasti koos. Eemal ginnala, kel kõik viljad uhkelt alles küljes. Korjasin isegi seemneid kevadiseks külviks.

Kitsed armastavad meil maasikaid ja kuidas veel. Kevadeks on kõik pealsed nahka pistetud. Samas puid-põõsaid ei ole nad sel aastal eriti söönud. Välja arvatud paar pärna, mis on kitsamaks pügatud.

Sahhalini konnatatar on ilus nii suvel kui talvel.

Ja siin mu esimesed külvid. Kindlasti paljud arvavad, et vara, aga ma jälgisin oma varasemaid külve ja selle järgi vaadates ei ole. Eks näha ole.

5 kommentaari:

  1. Oi, küll on külve tore vaadata! Ja milline hulk! Häid pastlaid ja vastlaid omale ka!

    VastaKustuta
  2. Pikka liugu, tänane tuisutuul pidi selle küll hiiglapikaks venitama.
    Külvid on mõnusad, aga mina nii vara külvata ei saa, mul kipub siis kevadeks kõik nii suureks kasvama, et pole enam võimalik istutadagi. Ei teagi, kas hea käsi, hea koht või hea seeme:)

    VastaKustuta
  3. Kas te kuufaase ka jälgite? Olen lugenud, et osa külvata vanal-, osa noorel kuul. Kartuli kasvatuses oli see küll väga tähtis. Ise järgi proovitu.

    VastaKustuta
  4. Appppppike, kui palju külve...
    mina panin täna 4 toorjuustutopsikest ja ka saan aknalauad varsti mitmekorruseliselt umbes täis :oP

    VastaKustuta
  5. Olen üritanud vaadata jah õiepäevi, aga ausalt öeldes ma ei saa väita, et siis mul miskit paremini edenenud oleks. Aga aiavilja puhul küll peab kuufaase jälgima ja mu ema väitel peab hernest külvates ka tuule suunda järgima.
    Külve on palju ja sirguvad kõik jõudsalt. Eks tuleb ka aknad riiuliteks kombineerida. Aga kõigest kuu on ju jäänud, sest aprillis olen alati taimed kasvuhoonesse transportinud.

    VastaKustuta