Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 4. juuli 2011

Nii kiire on

et ei ole olnud aega isegi kirjutada. See palavus ajab ka nõrgalt jaburaks, +25 oleks paras, aga meil viskab ikka üle +30. Kui on, olgu täiega ja kui ei ole, siis ärgu olgu. Reedel müttasin ikka aias, aga nädalavahetuse olin Türil motokrossil. Ja no laupäeval oli ikka hullult palav. Täna siis sai jälle aias mütatud. Üks halb märk on jällegi muttide rünne maa alt. Seni kuni kasutasin purustatud küüslauku nende peletamiseks, tekkis hunnikuid harva, aga nüüd möllavad jälle. Niitsin täna alul trakroriga ja hiljem igasugu nurki väikese niidukiga ja niidan ometi kõrgelt, kipub ikka pruuni tooni see muru võtma. Meil on ikka nii vähe seda vihma tulnud. Iiriseid ei julge siiani ümber istutada, sest mine sa tea, palju me edaspidigi vihma saame. Igatahes oma katseaedades istutasin potistatud taimed mulda, mis lihtsalt ununevad kasta ja kuna neid hetkel pole ka kuhugi istutada, siis saab neid järgmisel kevadel ka paljasjuursetena istutada. Ja nii oleks vaja uut piiret mu aiakesele, aga siiani on vanad hernekepid püsti. Muud häda poleks, aga jänesele hullult maitsevad kõik noored taimed.
Täna siis kasutasin ka roundupi, Ei ole ma selle mürgi tuline pooldaja, aga oma töö ja vaev ja aeg ka maksab midagi. Väikese pritsiga lasin kõik võrkaia piiri üle. Seda maad on umbes 220meetrit ja vaatan siis, kuidas toimis.Kahtlen, kas mõjub ka kärnoblikale ja ohakale.  Ka kuuseheki ja aia vahe ning sissesõidutee ääres pooled nõgesed lasin ka üle. Nädala pärast vaatan, kuidas lahus mõjus ja kui hästi, siis uuele ringile.
Ja veel, see koputaja seal varblase pesakastis on minu arvates puukoristajate noorpere. Kuigi kindel ei saa olla, aga ma arvan nii. Sest kopsimine käib ja puukoristajad töötavad puudel usinalt. Varblaste poegadel on pesakasti aukudel nii tähtsad näod peas nagu oleksid USA presidendid ja kurepojad on ka vana mehe mõõtu. Samas pääsukeste peale mõtlevad mu vanemad küll nii, et vaevalt keegi teine maailmas üldse suudab nii mõelda. Lauda aknale tehti uus klaas, st seda, et lõigati pool klaasi, siis saavad pääsukesed sisse ja välja lennata ka siis, kui laudauks ööseks kinni pannakse. Ja suurel küüni uksel võeti uksel üks laud suveks ära, et pääsud saaksid vabalt manööverdada. Ja krdi hea reaktsioon on neil lindudel, panevad 100sees poolikust aknast ja katkisest uksest sisse. Aga poegi on vähe ja ka vanalinde vähe - siiski vist väljasuremisohus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar