Lehevaatamisi kokku

laupäev, 13. oktoober 2018

Suvine soojus kestab

Eilne soe ja suvine ilm pikendas taas suve. Aednikul mõnus aeg toimetada ja aeda talveks ette valmistada. Kuigi kui aus olla, siis igasugu lillepealsete lõikamine ei kuulu just mu lemmiktööde nimekirja. Aga töö tegemist tahab. No esiteks need oksakäärid, ei jõudnud eile ära vanduda. Meil on 7 paari erinevaid oksakääre ja igal on midagi viga. Esimesed viskasin varsti kõrvale, sest nii kui rohkem korraga vahele võtsin, käärid lukustusid. Teise paariga sain enam-vähem hakkama. Meil oli alles hiljuti kaks paari vene oksakääre, kvaliteedimärgiga ja puha. Hind peal 2 rubla ja 30 kopikat. Paremaid kääre ei ole mina näinud. Kestsid nad aastakümneid ja kõik tööd said tehtud. Ühed kadusid ära ja teised andsid paar aastat tagasi sabad. Nüüdsed käärid, mis maksavad kordades rohkem ja näivad ilmatu uhked, kestavad heal juhul paar aastat. Tean aednikke, kes lasevad pealsed trimmeriga sügisel maha. No ma ei ole küll proovinud, aga ma kujutan ette, mis p...a siis kogu ala täis on. Aga jah, ega see päev läbi küürutamine just meeldiv ei ole.
Teine ebameeldiv asi, mis minu puhul tavaline, on järgmine. Kui peenar on ühelt poolt vaadeldav, siis selle tagumise ehk kõrgeima rinde alust ma suvi läbi väga filigraanselt korras ei hoia. Fokiniga siit ja sealt, prahi jätan maha. Aga vot nüüd sügisel, kui pealsed maha saab lõigatud, paistab ka see ju välja. Paras džungel, mis vajab puhastamist. Eile lausa kaevasin taimede ümbrused läbi. Kasutasin vana sepa valmistatud aiaharki ja seda tööriista kiidan küll taevani. Vähemalt läks kiiresti.
Pildid telefoniga kiiruga tehtud. Pool alast sai korda.

See teine pool tuleb siis täna läbi närida.


Sügisel õitsvaid astreid on mul ainult kaks erinevat ja see pildil olev ei jõua tavaliselt õitsemiseni. Sel aastal ikka on õisi näha.


Põõsad on veel ilusad.


Karvase kõreliilia õisi ei pruugi ka igal aastal kohata. Sel aastal jõuab pikalt õitseda.


Leidsin ühe lehe alpikanni. Hea, et fokiniga läbi ei tõmmanud. Oma teada võtsin mädanenud juurika juba eelmisel aastal välja, aga ju siis miskit jäi sisse.


Veel 10 minutit ja oligi täielik pimedus.


Eile kollast liblikat ei näinud, lendasid ainult valged kapsaliblikad ja otsisid kapsaid.






5 kommentaari:

  1. Korrastatud ala on kohe ilus. Mine tea, millal veel lumi tuleb. ILus vananaiste suvi!

    VastaKustuta
  2. Mnjaa, olgu sügis kui pikk tahes, aednikul ikka käed tööd täis :)
    Muide, minu karvane kõreliilia õitseb juba kaks sügist ja ikka rikkalikult. Teised kõreliiliad on õite poolest napimad, ei jõua ilmselt nii ruttu kui ilm lubab.

    VastaKustuta
  3. Meil oli pühapäeval kaks kollast liblikat. Ja kõige soojem päev oli ka siis!

    VastaKustuta