Lehevaatamisi kokku

pühapäev, 18. veebruar 2018

Valguskiir

Kirjutan nüüd oma eilsest meisterdamisest. Nimelt, külvide tärkamine on sel aastal väga hea, paistab, et nad on läbinud vajaliku külmaperioodi ja iga hommik toob uusi üllatusi. Liisi põisrohi, hõbe-teeleht, uued kukekannused, kollane lina jne. No ja siis tuli mul meelde, mis kunagi google pakkus. See küll füüsika, mis on minu nõrgim lüli. Aga eile selle ellu viisin. Minu mõistus ütleb, et kui valguskiir tungib läbi akna ja põrkub näiteks seinaga, siis ta murdub ja suundub alla. Aga kui ta põrkub fooliumiga, siis ta murdub ja peegeldub tagasi. Seega, otsisin aknalaua pikkuse papitüki, kinnitasin sinna fooliumi ja paigaldasin aknalaual olevate taimepottide taha. Ideepõhiselt peaks ju toimima. Mis arvate?
Lund on viimastel päevadel hoolega lisandunud. See -22, mis ta nüüd neljapäeva ööseks lubab, siis see lumi kaitseb taimi küll. Päevane päike on juba nii soe ja mõnus.

3 kommentaari:

  1. Hea mõte.:) Kui külvid tuppa toon, proovin ka kohe järgi. Muidu on kõik akna poole kaldu nagu tuulest viidud.

    VastaKustuta
  2. Vene ajal kui korterid olid külmad, sätiti foolium radika taha, et midagi kaitsi eu läheks:)

    VastaKustuta
  3. Foolium md on osade soojustusplaatide peal, sisetaldades, minul on fooliumvoodriga välitööde jope... see oli sul igatahes tark mõte.

    VastaKustuta