Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 23. jaanuar 2018

Ega tali taeva jää..

Täna oli üks vähestest tõelistest talveilmadest. Terve päeva on taevaluugid avatud olnud ja maa on kaetud korraliku valge vatiga. Oli ka aeg. Sest see kribal, mis siin enne maas oli, seda oli ikka näruselt vähe. Kahjuks prognoosid ennustavad sula ja iiri talve jätkumist. Seda vihma ja läga ei ole meile mitte vaja, aga vot selle vastu me ei saa. Edaspidi uusi taimi aeda tuues peab mõtlema, millised taimed ei ole niiskusele nii tundlikud. Paistab, et kliimamuutus on märgatav ning seega ei pruugi paljud hellikud meil enam hakkama saada.


Külma eriti ei ole olnud, vist -11 oli meil lagi. Igatahes kasvukas vedasin küll loorid talvituvatele pottidele ja külvidele peale. Täna korjasin nad taas kokku. Jätsin rulli kasvukasse, veebruar ju veel ees.
Täna sai vist viimane talikülv tehtud. Tänud muidugi Suvelillekesele, kes ühistellimuse enda kanda võttis. Lagodehhi pojengi külvasin ka veel mitu potti - lihtsalt ei raatsinud seemneid ära visata ja natuke neid veel üle oli. Esialgu jätsin külvid sauna eesruumi vett imama, pühapäevast lähevad kasvuhoonesse. 

Okkalisi ma veel varjutanud ei ole ja mine tea, kas seda üldse vaja sel aastal on. Eelmisel aastal ma kamina taha istutatud noori varjutasin, aga aia äärde istutatud noored elupuud unustasin. Aga häda ei olnud neil küll midagi. 
Aias toimetamist talvel ei ole, aga ega aega sp üle ikka ei jää. Kogu aeg on miskit käsil. Laupäeval käisin Võhma aiandusseltsi koosolekul - juba pool päeva läinud. Kuna olen ka tugitoolisportlane, kellele meeldivad just talialad, siis kulub nädalavahetustel aeg ka teleka vaatamisele. Ja muidugi saab kootud ka palju. Ja selleks, et kududa, tuleb enne mõttes värvid ja muster paika panna ning olemasolevast materjalikuhjast sobivad toonid üles otsida.


 Ja nüüd pean hakkama ka kodukale uut sortimenti üles panema. See on ka parajalt aeganõudev tegevus. Isegi raamatud on unarusse jäänud, kuigi mitu uut on kapil ootamas.

Üle ega ümber ei saa taas harilukust luudpõõsast - nii puhast tooni rohelist on talvel lust vaadata. Pilt küll kasvuhoonest.

Varsti on jaanuar minevik, lühike veebruar kulgeb kiirelt ja ongi kevadkuu kohal :)

4 kommentaari:

  1. jah, kevad on kohe käes ja nii palju plaane jääb jälle teostamata :D Aga vaibad on sul imelised.

    VastaKustuta
  2. Ma kohati mõtlen hirmuga, et kevad tuleb kohe-kohe, siis aiatööd ka veel lisaks. Praegu just mure, et ei jõua teiste asjadegagi järje peale, lisaks palgatöö aruannetele tuleb ka oma firma asjad korda, joonde ja jooksma saada. Ja pluss veel majapidamine ka. Aga loomulikult tahaks ju ikka kevadet ka, mulle see külm ja pime aeg eriti ei istu.

    VastaKustuta
  3. Ega talv oma õigusi kergelt käest ei anna.

    VastaKustuta
  4. No ehk sai siis lund ka mõned kilomeetrid lõuna poole! ;)
    Seemnemajandus on põnev, tellisin ka sügise poole Primula secundiflora seemneid, näis põnev ja samaväärselt ilus taim olema.
    Kas luudpõõsad saavad meie oludes hakkama?

    VastaKustuta