Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 3. märts 2020

Kevad kobistab õue mööda

Kevad kobistab mööda õue ja igal sammul on teda tunda. Kui seda lund ei oleks maha tulnud, siis ei oleks vist tekkinud ka sellist kevadetunnet. Eilne päev oli kui muinasjutt, juba selliste päevade pärast tasub elada. Kõnnid, kuulad, hingad kevadet, ülimalt hea tunne. Lisaks saab sellise positiivse laengu mitmeks päevaks. 8,9 soojakraadi viludas ja 15,1 õhtuse päikese käes. Räästad aina tilkusid, lumikellukestel sulasid õied lume alt välja.  Saabuvaid rändlinde veel ei paista.
Allolevad pildid on tehtud 29.veebruaril, aeda katab korralik lumevaip.





Ja nüüd tänane pilt, lund juba palju vähem.


Kasvuhoones on juba kibekiired tööpäevad. Leethiire maitse-eelistused nüüd teada, sest kõik potid on läbi sorteeritud. Lisaks alpi tulikale maitsevad talle jumalatelilled, kääbuskullerkupud, kollaste lehtedega helmikpöörised, nelgid, karvane piiphein, kahtlane karukell. Ja tohutu suure söömaga on see tegelane peale kõige. Üksainus hiir ja söödud terve kärutäis haljasmassi, lisaks ka paljud juured.

Potistasin täna põõsaid, eelmisel suvel tehtud haljaspistikuid. Kõigil korralikud pungad ja juurepahmakad all - lodjap. põisenelas 'Andre', erinevad aedhortensiad, must leeder 'Black Beauty' ja euroopa mürikaaria said pottidesse. Nipet-näpet enelaid on veel jäänud. Kuigi kasvuhoonet ei ole veel kütnud, on seal aeg õuest mitu nädalat ees. Lilled sirguvad juba silmnähtavalt. Lähipäevil saab vesi ka kasvuhoone torudesse pumbatud ja tuleb ikka natuke lisasoojust anda. Eelmisel kevadel näiteks ei kütnud kasvuhoonet üldse, aga soojas sirguvad siiski kopsakamad taimed.
Külvamises olen laisaks muutunud. Talikülvidest ei tärganud soojas päris mitmed külvid, viisin nad külma tagasi. Ehk tärkavad koos loodusega. Kevadkülvid ka alles tegemata.



Ja kohe algab see kiire kiire aeg. Lisaks potistamisele plaanis ka aias suuremaid töid ette võtta. Õnneks on ka päevad juba piisavalt pikad ja aeg õues toimetamiseks aina pikeneb.

4 kommentaari:

  1. Minu arust oli ka see lumi jus see, mis nüüd tõelise kevade tunde on toonud. Muidu nagu puudus reaalne piir aastaaegade vahel. Jaksu sulle saabuvateks kiireteks aegadeks.

    VastaKustuta
  2. Kasvuhoones toimetamine on vist hetkel parim. Soe, taimed juba tärkavad-kasvavad... Olen kade kõige paremas mõttes! ;)

    VastaKustuta
  3. Soovin jõudu! Meil ka lumi sulab ja kevad jälle õhus. :)

    VastaKustuta
  4. Kahju,et osad taimed hiirte nahka läksid.Kasvuhoones on juba mõnus toimetada ja sul neid uusi tärkajaid ikka jagub,jõudu Sulle!

    VastaKustuta