Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 20. juuli 2011

Hommikune ebaõnn täna

seisnes selles, et ilm oli pilves. Plaan oli mere äärde minna, aga mis sa seal mere ääres ikka pilvitad. Seega pidin maale kihutama, aga õnnetuseks jäin bussist maha. Pidin poest läbi minema, aga mõni müüja on ju täiega aeg otsasa seal A ja O-s, seega tänu sellele uimasele jäin bussist maha. Mõnus jalutuskäik hommikul. Nüüd teen aega parajaks, et järgmisele bussile jõuda.
Hein sai meil ka kenasti pallitatud, kuigi pallid pikutavad alles põllul, kokku sai 52 palli. Millegipärast oli hein ühes põllu servas meeletult hõredavõitu. Siiski peaasi, et hein tehtud sai ja maa korras.
Vili valmib ka meeletu kiirusega vist tänu sellele kuumale. Alles ju juuli keskpaik ja põllud on juba kollased. Tokkroosid ja kõrvitsad vilja taustal.
Pihlakad ja punased leedrid on sel aastal küll raskete marjakandamite all, tea kas tuleb külm talv või vihmane sügis. Neid vanarahva tarkusi ka mitmeid.
Tänu kuumusele on meil muru niitmata 2,5 nädalat. No mõnest kohast oleme küll niitnud, aga suurem osa ikka puutumata. Kui muidu kulub niitmisele umbes 40 liitrit bensiini kuus, siis eelmisel kuul sai juba 30 liitriga hakkama. Arvestades pidevat bensiinihinna tõusu on kasu ikka tuntav. 
Samas vaatasin hariliku pärna noori puid, mis on umbes paari meetri kõrgused - need on jälle nii ära söödud nagu lodjapuud, lehed puhta augulised. Naabrimehel käisid metssead juba kartuleid võtmas, kaua see aega võtab, kui nad taas meie kartulipõllu üles leiavad. Eks siin looduses peab ikka mingi toiduahel toimima, et kõik söönuks saaksid. Inimene istutab puud - saavad lehetäid, kitsed ja jänesed süüa. Inimene paneb kartuli mulda - saavad kartulimardikad ja metssead söönuks. A inimene õnnelik, et oskab, saab ja tahab tööd teha ja muud elusolendid õnnelikud, kui kõhu täis saavad.
Kevadel taimi istutades ja ümber istutades mõtlen ikka, et panen parajalt tihedalt taimehakatised mulda, siis hiljem kergem, ei pea nii palju rohima. See küll õige, et ega meil umbrohi ei pääsegi eriti löögile, aga samas on praeguseks kõik istutusalad nii täis kasvanud nagu tihnikud. A las nad siis olla, ega aed on ju endale. Igatahes sel talvel panen küll terve aia AutoCadi ja teen korraliku plaani järgmiseks kevadeks. Mõni pilt siis nö tihnikust.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar