Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 21. juuli 2011

33,5 KRAADI VARJUS

näitas meie termomeeter varjus. EMHI-i väitel sündis ka täna selle suve kuumarekord 31,7. Meil oli igatahes soojem. Õnneks oli tuult, mis vähegi jahutas. Puhkamiseks ja lebotamiseks on väga ilusad ilmad, aga kui sul sada tööd on pidevalt pooleli, siis on palav.
Värvimistöödega peaks järgmise nädalaga lõpule jõudma. Uue värvikuue on saanud aiapostid, väravad, garaaži-, katlamaja-, karjaköögi- ja sauna katuseräästa kolmnurgad, pingid, lauad, koerakuut, kaev jne. Aga üht koma teist on siiski veel värvida, sest päevane kuumus ei soosi seda tööd.
Siin on näha koerakuut ja aiapostid, mis värske värvikihi all. Kõik hooned on meil algusaegadest saati kollase ja rohelise kombinatsiooniga. Ainult katlamaja ja garaaž on kollase-pruuni kooslusega.

Tokkroosidest on kaunimad täidisõielised, kuid miskipärast õnnestub mul püsikuna kasvatada lihtõielisi. Üks tumepunane täidisõõieline on aias säilinud, põllul on neid ka teisi toone.

Päevalilled saavutavad neile sobivaid mõõtmeid ja hakkavad lindude toidulauda katma õige varsti.

Südajalehise makleia mõõtmed on samuti võimsad, igatahes minu pikkuse ületab tugevalt.

Vaatamata põuale ja kuumusele, on astilbed suht-koht hästi vastu pidaanud, kui mõned krõbisevad lehed välja arvata. Suudavad isegi õitseda.

Väike suvine hekk kohhiatest, mis sügisel on kindlalt leekivpunane. Oleme kohhiad talveks ikka varblastele jätnud, nad nimelt armastavad neid seemneid, aga siis on kevadel alati miljon taime seal tärganud. Ei teagi, kuidas õigem käituda.
Metstubakad alustasid oma etteastega.

Täna sai siis kasele ka seelik lõigatud. Lükkasin seda kuumade ilmade tõttu pidevalt edasi, aga oksad jooksid juba mööda maad ja jahedat ilma ei paista ka kuskilt, seega sai tänase kuumaga see töö siiski ära tehtud.

Liiliad võistlevad äädikapuuga (õigemini küll põõsaga, mis küünlaid ei kanna).

Päevaliiliad jätkavad erinevate toonide näitamist.

See siin on eriti äge värv, kuigi pilt pole see, mis tegelikkus.
Homme ja ülehomme on aiatööst vabad päevad. Homme lubas sooja juba 32, mis on siiski põhjamaa inimesele natuke liig. Samuti on homme mu vanematel 44.pulma-aastapäev, mis ju lubab puhata. Kuigi reegel on see, et aed vajab inimest kõigil päevadel. Järgmisel nädalal on see-eest palju vaja ära teha.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar