Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 8. veebruar 2018

Lõpuks ometi korralik lumi

Eilne lumesadu oli vägev ja nagu kuulda, vist kõikjal Eestis. Laia valget lund hakkas juba varakult taevaluukidest tulema. Sadu oli nii tihe, et maanteele kodust ei näinud. Ilus oli, k...i ilus ikka. Aga oh seda lume kühveldamist, see oli ka eile selline mõttetu tegevus, sest tulemus lihtsalt haihtus kiiresti  Kui ühes otsas lõpetasid, siis teisest võisid alata. Aga lumi oli nii kerge ja õhuline. Sissesõidutee sadas igatahes niimoodi täis, et lõuna paiku jäi üks tuttav meile tulles hange kinni. Kuna kõik oli suur suur valge ala, siis ei saanud enam hästi aru ka, kus on tee ja kus on põld. Aga abi oli varsti kohal, sahk lükkas tee lahti ja tõmbas auto välja. 
Küll on hea, et see lumi tuli. Nimelt ei ole mul ühelegi noorele okkalisele mingit kaitset päikese eest pandud.  Täna võtsin lumelabida ja kui mõne okkalise peanupp lumehangest veel paistis, siis kühveldasin lund aga juurde. Nüüd võib päike sirada :) Kuigi, pärnvahtrale pean miskit veel tüve kaitseks panema. Külmakraadid on ka parajad, mitte eriti madalad, õues on nii mõnus.
Täna said viimased talikülvid tehtud, suured tänud Kiskjasiilile. Saatis mulle igasugu põnevat manti, saunas pingil need külvid vett imamas hetkel viibivad. Samuti tõin esimesed sügiskülvid tuppa idanema ja tegin ka esimesed kevadkülvid. Paras segadus kokku - sügis-, tali- ja kevadkülvid :) Lagodehhi pojengi külve tegin mitmes jaos - värske seeme ja paar kuud seisnud seeme. Esimene sügisel külvatud potsik sai sooja toodud. Neid potsikuid on mul rohkem, osad toon sooja ja osad jäävad kasvukasse õiget aega ootama. Tuppa sai veel üks stipa ja üks priimula potsik. Lähipäevil pean miskit veel tooma, ainult et kõige selle juures on üks aga. Kuna külvipotid olen korralikult niiskena hoidnud, siis on taimesildid potti kinni külmunud ja ma ei näe, mis on kuhu külvatud. Seega on keeruline teada saada, mis pott vajab tuppa tulemist ja mis ei vaja. Põnev aeg on igatahes kätte jõudmas, sest varsti hakkavad need esimesed ninad tulema. Sel aastal olen võrreldes eelnevate aastatega nädala võrra potsikute tuppa tarimist edasi lükanud. Kui nüüd arvestada, et idanemiseks kulub keskmiselt 14-20 päeva, siis on mul ajastatud märtsi alguseks suurem tärkamine. Jääb üle ainult oodata.
See on minu harilik elupuu 'Tiny Tim', mille mõõtmed pidid olema 80*80cm ja ilus keravorm. Meil kõrgust 180 ja kera on ka ajalukku jäänud. Vanust 18 aastat.


Esiplaanil väike kikkapuu, ilus igal aastaajal.


3 kommentaari:

  1. No meil sellist uputust ei ole olnud :) Ikka iga päev natuke aga kokku parasjagu. Õnneks meie sissesõidutee lükatakse ikka normaalselt lahti ja muid radu me lihtsalt nii väikese lumega veel ei lükka. Koer tallab paraja jälje ette ja ongi kõik. Ainult naudi ilu :D

    VastaKustuta
  2. aga külvidega on sul küll põnevasti, et mis siis määrab ära, kas sügis-, tali- või kevadkülv :D

    VastaKustuta
  3. Oli vist jah selline täis-sadamise päev kui lund tuli juurde, aga meie kandis on tõepoolest kogu aeg midagi sadanud. Valget ja kerget.
    Ilus talveilm!

    Sildimajandusega võib nalja saada küll, eelmisel aastal olid mul konteinerid kinnitatud ja siltidele kirjutasin ühele poole ainult ja see nähtav pool oli muidugi vales suunas. :)

    ma püüan sel aastal oma külvimärkmetega hoolsam olla.

    VastaKustuta