Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 12. juuni 2017

Kerge vihmasadu ka meie mail

Täna siis sajab ka meil. Sadu ei ole küll tugev ja pidev. Vahelduva eduga olen ikka õue vahet pendeldanud. Aga miskit suurt nagu ette võtta ei kannata.
Õisi on aias meeletutes massides. Olin taas kodust eemal kaks päeva ja eile õhtul koju laekudes sai ikka kiire ring aiale peale tehtud. Kuna ala on suur, siis igasse aianurka ei jõua iga päev nagunii ja selle kiire ringiga ei suuda ka kõike haarata. Kääbuskullerkupp on õied avanud, imekena. Aga kuna ta on nii pisike, siis pildile ma teda ei saanud. Alpi tulikas 'Flore Pleno' on oma nööpnõelapea suuruse õie avanud, lihtsalt imeline. Valget tundub hetkel palju - kuutõverohud, kurerehad, trompetparadiisia, madalad floksid jms. On, mida vaadata ja imetleda. Okkalised on imekenad, hortensiad koguvad jõudu, sirelid, lumepall, pihlakad. Oh jeerum jeerum. Ma võiks vist päevade kaupa aias lihtsalt uidata ja imestada ja imetleda. Paraku on vaja tegeleda ka tulu teenimisega.
Kirjutan tegelikult hoopis sp, et avastasin täna enda jaoks täieliku ime ja ime piltidel.


Need on need kollased emajuured, mis jäid põldu järgmist kevadet ootama. Sel kevadel sai palju potistatud ja suur osa ka juba realiseeritud. Aga taas tuli üks suurem tellimus ja plaanisin täna väiksemaid potistada ja sina jeerum, mida mu silmad näevad. Suuremad taimed asutavad end õitsema. Ja minu imestamise põhjus on järgmine - kui ma need seemned 2012 sügisel sain ja külvasin, siis loomulikult googeldasin tema kohta. Euroopa taimetargad väidavad, et enne 5.aastat ei saa kollast emajuurt õitsema. Arvestades meie kehva suusailma, pidi aega minema umbes 9 aastat. Nii olen ka klientidele öelnud, et aega läheb aastaid, enne kui õit näete ja mis ma nüüd näen - 4.kevad peale tärkamist on mul lootust seda õiteilu oma silmaga näha. Taas on, mida oodata. Mina ei ole õitsvat taime oma elus veel näinud, aga mul on õisi paarikümnel taimel tulemas. Elu ongi üks suur ime!

5 kommentaari:

  1. Tõesti ime. Ma ei hakka igatsemagi, mul pole ükski emajuur ellu jäänud. Ei meeldi neile siin.

    VastaKustuta
  2. Neil oli ilmselt avamaal parem kui potis kuskil kasvuhoone nurgas.

    VastaKustuta
  3. Vau, sellist massi õitsemas näha on tõesti imede ime ja igati imeline :)

    VastaKustuta
  4. Vau! Vaata, et sa siis pildistad ja filmid ja ... meile ka ikka jagad!

    VastaKustuta