Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 5. juuni 2017

Varastatud ehk laenatud vaated

Koolis me õppisime, et hea on nö varastada vaateid. Sellest ei pruugi kõik küll aru saada, aga sel suvel mul nii ta on. Enamik fotosid, mis täna postitan, sisaldavat varastatud vaadet põllumehelt ja varastan rapsipõldu. See lihtsalt on nii imeline ja jääb piltidel nii kena.
Igatahes on nii, et olin kodust ja aiast eemal taas paar päeva, nimelt Mulgi Messil. Täna lõuna paiku koju naastes tekkis tunne, et ei ole kuu aega siin käinud. See vihm oli looduse niimoodi särama löönud, et ei jõudnud imestada. Kõik kasvab, lokkab, lainetab... Nii pagana ilus on see meie suvi, mis sest, et suusailma pole. Täna siin eraldi taimedest ei jahu, aga mõned vaated ikka.

Nagu terav silm märkab, leidsin 'Drummondii'l paar rohelist lehte. Napsasin igaks juhuks ära. Imeilus puu, hommikul ust avades ja köögiaknast vaadates on ta esimene, kes silma paitab.


Siin siis need varastatud vaated, mida täna kohe hulgim jäädvustasin. No ei saa külmaks jätta.




Heinamaal on võililled lõpetanud.

Kollane mänd langes rüüsteohvriks. Oma viga, eelmistel aastatel olen ka suveks võrgud eemaldanud, et niitmine mugavam oleks. Kui ellu ei jää, ostan uue ja võrgutan ka suvel. Kuigi siis tööd rohkem, aga saame hakkama.



Viimaselt Läti reisilt hangitud sirel. Ma ei teagi nüüd, mis ta on, googeldada pole ka veel aega saanud. Potil olev silt teatas, et on 'Krasavitsa Moskvy', aga taime küljes oli etikett 'Patriot'. Lisaks sai veel toodud syringa sp. 'Primrose', hydrangea paniculata 'Phantom' ja 'Tardiva'. Kõik peale selle 'kollase' sireli said ka tänase vihmaga istutatud. Viimasele ei olnud enam kohta, vaatamata sellele, et nii palju sai kevadel juuritud. Uued tulevad lihtsalt massiga peale.





Selle varastatud kollasega ka lõpetan.

5 kommentaari:

  1. Mina ka armastan seda rapsikollast põldu. nagu päikene paistaks kogu aeg, ka vihmaga.

    VastaKustuta
  2. Hoolimata pikast jahedast on metsad, aasad ja aiad juba ilusad ja lopsakad.

    VastaKustuta
  3. Ilusad on nii rapsipõllud kui kollased võililleväljad. Ja `Drummondi` on tõesti üks ilusamaid vahtraid.

    VastaKustuta