Lehevaatamisi kokku

reede, 15. märts 2019

Kevad laamendab

Tundub, et nüüd on ta kohale jõudnud. Kuigi lund on meil veel küllaga, näitavad  kõik märgid kevadet. Lõoke laseb taevalaotuses laulu juba nädala jagu. Üleeile andis sookurg valjult teada, et on reisilt tagasi jõudnud. Eile oli kiivitajate paar põllul kevadet tähistamas ja haned saabusid kolmnurgas. Samuti seisavad lindude talvised söögimajad hommikul tühjana. Päeva jooksul ikka natuke võetakse, aga üldiselt ei ole neil meie poolt pakutavat kraami enam vaja.
Ja need igasugu ninad, mis lume alt sirguvad. Sügisel sai palju uusi sibulaid ostetud ja mulda pistetud, sp on palju uut oodata sel kevadel.
Väljas toimetamiseks on veel vara. Maa on alles märg ja ligane ja ilmad ka veel kõige soojemad ei ole olnud. Aga kasvuhoones on juba paras askeldada ja seal ma viimased päevad olnud olen. Küll on vaja potistada ja jagada ja ümber istutada. Tänasega peaksin seal ühele poole jõudma ja siis tuleb hakata aia poole piiluma. Nii vara ei ole ma nende toimetustega vist enne tegelenud. Sel aastal on siis sedamoodi.






Alumisel pildil on igihalja kevadiku 2017 sügisel külvatud taimehakatised. Eelmisel kevadel pikeerisin nad 3-kaupa pottidesse ja nüüd on nad nii tihedalt õienuppe täis, et kui see kollane ükspäev plahvatab, siis on päikest terve ilm täis :)

5 kommentaari:

  1. Sul on juba ikka suur kevad kasvuhoones.Kevadik on siis kiire kasvuga.Külvasin ise ka sel aastal oma korjatud seemnest igihalja kevadiku "Napoleoni",varsti tuleb pikeerida.Ok,siis tean,et hiljem 3 kaupa potti pikeerida-aitäh,ise oleks vist ühekaupa pannud.
    Ilusat kevadist pealehakkamist ja ikka päikest!

    VastaKustuta
  2. Hea kohe vaadata kuidas sul kõik seal kasvukas mühinal kasvab, südntkosutav. Mis muud kui mingu nii sinul kui taimekestel hästi selle kasvatamise ja kasvamisega.

    VastaKustuta
  3. Mnjaa, suur kevad käes, aga et sa juba nii vara jagad ja paljundad, äge!
    Mul üldiselt magatakse veel kasvukas, taevale tänu :) olen hoolega tuulutanud ka, ei taha veel täismahus sooja.

    VastaKustuta
  4. Jah, kevad on nüüd päriselt kohal küll. :)

    VastaKustuta