Lehevaatamisi kokku

neljapäev, 28. juuni 2018

Tänane elu aias

...on sealmaal, et sain aia nö kevadeks korda. 28.juuni. Hilja küll, aga parem ikka kui Olga. Ega see aed ju enne ka sassis ega mitte korras just ei olnud, aga enda teadmiseks on see fakt küll. Sel aastal on see taimeplatsi müük ja see, et midagi müüa oleks, võtnud meeletul hulgal aega. Ei ole just nii, et kas jagad, pikeerid vms iganes, taim potti ja platsi müüki. Kui see nii lihtne oleks, siis oleks elu üks suur  lill. Olen juba kuulnud ütlemisi, et kuidas sa ei jõua - ütlejateks ikka need 'suured jõudjad'. Kui arvestada, et müüdava kraamiga tegelemiseks kulub viiel päeval kokku ca 40 tundi ja ülejäänu jääb aia korrashoiuks, siis tõesti aeg-ajalt ei jõua joone peal olla. Kui taim saab potti (enne seda olen aja kulutanud pottide, turba, väetise hankimisele), siis tulevad igasse potti sildid, lisaks igale liigile vaja lamineerida korralik tootekirjeldus. Enne seda veel vaja arvutis see inf kokku koguda ja printida. Siis kosumise ja kogumise periood taimele ja siis müüki. Lisaks müügiplatsi igapäevane hooldus ja kastmine. Umbes 5 tundi nädalas arvestan lihtsalt platsil olevate taimede välimuse korrigeerimise peale. Lisaks fb fännilehe ja kodulehe pidev uuendamine. Seega ma arvan, et kes telgitagust ei tea, ei peaks ka kommenteerima. Kui loeb, saab ehk aru. 
Pikka juttu suvel ei viitsi keegi lugeda, panen taas läbi tänaste fotode.

Mõni roos peab ikka aias olema, lihtsalt kuninglik. Kuningaid satub meile muidu harva.

Öelge, mis tahes, aga see harilik vaher 'Golden Globe' ei tasu meil kasvatamist. Jube kahju muidugi, aga seda õnnetust ei soovita küll kellelegi. Järgmisel kevadel tassin ta täisvarju ja kui seal ka ei õigusta, siis las minna. Ei aita siin ka kastmine, poolvari ja tuultele varjatud kasvukoht. Kui keegi väidab miskit muud, siis fotot palun. Väga vilets ost.


Siiani poolik projekt. Taimed otsas, mida istutada :)


Suur murekoht. Ginnala annab ikka vist täiega otsad. Mida ma sinna istutan, mis oleks suht kiire kasvuga madal puu, minu juhe koos. Valgustingimused taas muutuvad nii äkki, olen lausa õnnetu. Kõik soovitused ja ideed oodatud. Aga eelistan meie kliimasse sobivat. Oma nupp ei võta.


Aed-kukekannus leidis õnneks juudapuulehiku teda toetava naabrina.


Sõnajalad said istutatud nii ümber, kui uued. Rohkem enam ei mahu, sest varjudel on piirid.


Kollaste lehtedega puittaimi, mis meil põletada ei saa, on minimaalselt. Nii ka see Juhanist ostetud elulõng, mis väidetavalt ei vaja UV-kaitsega päevituskreemi, on vaatamata kastmisele täitsa põlenud.




Iga päevaga kiirgub temast päikest aina rohkem. Pärit nagu imedemaalt.









Just selline päev täna oligi, sooja varjus 29,6.

5 kommentaari:

  1. Sellekevadine põud koos palavusega on kollaselehiste elu veel raskemaks teinud kui muidu. Mina loodan, et GG kasvab sellest välja aga see võib ka ainult lootus olla. Väidetavalt pidi siiski suuremana tublim olema. Kui sulle sobiks kitsas võra, siis soovitaksin hariliku haava sorti ´Erecta ` Jõgi on sul võrratu :)

    VastaKustuta
  2. Md, ka Drummondil on lehed põlenud, aga see puu läheb ju varjus roheliseks. :/
    Kesse õiendas, et kuidas sa ei jõua??? Mis mõttes? Suurte asjade tegemine ja korrashoid ongi väga ajamahukad ja inimene ei ole veel rauast.
    Jõudu, edu ja parasjagu head suve nii aiale kui aednikule!

    VastaKustuta
  3. Arvan, et tean üsna hästi, mida mõtled sellega, et müügiplatsi ja sellega seonduva tegevuse kõrvalt oma aeda eriti ei jõuagi. Meil elab oma aed sel aastal naturaalset metsikut elu, mõnes kohas olen küll küüned sisse löönud, aga kohati veel eelmise aasta jäänukid alles. Müügiplats on kogu aja võtnud, see pole ka veel lõpuni korrastatud, sest minul pole seda 40 tundi nädalas kuidagi saadaval :(. Aga küll tasapisi jõuab kõike :)

    VastaKustuta
  4. Sa oled väga tegus ja toimekas. Ja ärgu tuldagu ütlema. Tänan minu lemmiku-mägisibulajõe piltide eest. Imearmas!

    VastaKustuta
  5. Ma pole seniajani oma aeda korda saanud ja mul kümme korda väiksem maalapp. Väga ilus on sul seal.:)

    VastaKustuta