Lehevaatamisi kokku

laupäev, 3. märts 2018

Imelised talvepäevad

Eile oli üks tõeliselt mõnus kevadine talveilm. Külmakraade oli peale lõunat kõigest 4 alla nulli. Päike sulatas maantee servasid, katuseräästas tilkus. Tuul oli nõrk. Kasvukas oli juba 14 soojakraadi. Väike kirjurähn lasi nii valjult laulujuppi, et kõrvad tahtsid lukku minna.
Koju tulles avastasin maantee ääres eriti jubeda tegevuse tagajärjed. Nimelt kasvab seal üks isetekkeline noor vaher., maantee servast umbes 15m kaugusel. On ta küll mitmeharuline nagu ta on, aga annab varju postkastidele ja las ta siis olla. Puu on noor. Ja koju tulles siis avanes selline vaatepilt.

Lihtsalt kirvega on oksad maha löödud. Kevadise mahlajooksu aeg ka veel. Muud varianti ei ole, kui traktorist, kes üleeile õhtul teed lahti sahkas. Kuigi minu meelest need oksad ei saanud küll talle ette jääda. No nii ta igatahes tehtud on. Eks pean sae tasku pistma ja parandama, mis parandada annab. Kui see vaher just mahlast nüüd tühjaks ei jookse.


Lumi on raskeks läinud ja viimane aeg oma hekilised üle vaadata. Ma eile õhtupoolikul sellega just tegelesingi. Tuhkpuuhekk oli kõige suurema koorma all.

Täna taas imeline hommik. Eilse niiskuse tagajärjel puud kõik valges härmarüüs. Öösel on kraad langenud 17,7 alla nulli.

5 kommentaari:

  1. Uskumatu! Ei tea, kas katus sõitis või vihastas naine kodus välja, aga midagi psühhiaatrilist siin oli.

    VastaKustuta
  2. Eile oli imeline tõesti imeline talvepäev!

    Ma olen ikka mõelnud, et koolis õpetatakse meile igasugu olulisi ja tähtsaid teadmisi, aga mitte keegi ei õpeta nii elulist asja et, kuidas lõigata puud...

    VastaKustuta
  3. Mõni oks ehk kriipis kallist traktorit :(

    VastaKustuta
  4. Talv muutus nädalavahetusel väga meeldivaks ja mõnusaks ning on kestnud sellisena siiani. Kes teab, kas nüüd pöörab ära?!
    Puuga on tehtud brutaalsuse tipp!

    VastaKustuta
  5. Talvepäevad

    Meeldejäävad talvepäevad just Raudsillal. Korralda erakorde firma pidu just meil.

    to get more - https://raudsilla.ee/talvepaevad/

    VastaKustuta