Lehevaatamisi kokku

teisipäev, 2. jaanuar 2018

2018

on siis kohal, täitsa olemas. Kui 2017 algas meil suure vihmasajuga, isegi sellisega, et rakette vaatama mindi vihmavarjudega, siis sel aastavahetusel vihma just ei sadanud. Aga soe,  nagu meil juba tavaks on saanud. Viimanegi lumekribal on kadunud ja maa on sula ning muld suhteliselt soe.
Eile tõusis õhutemperatuur +5,4 juurde. Kui suur vihmasadu lõunaks lakkas, tundus ka nagu tobe toas vahtida, eriti kui vaba aega on. Seega alustasin nö ''kevadtöödega''. Tuha pildumine on mul selline kevadtööde algus ikka olnud. Ja kuna paar tünni oli juba tuhka täis, siis said pojengid, luuviljalised, marjapõõsad ja söödavad kuslapuud oma osa kätte. Kõigile muidugi ei jagunud, aga natuke ikka.
Ka selle aasta esimesed rohimistööd said tehtud. Pisiokkaliste lapike jäi mul sügisel rohimata. Eile sai see viga parandatud. Ja muld on tõesti soe. Õhukeste kinnastega toimetades ei hakanud sõrmedel isegi külm mitte.

Head ja tegusat uut kõigile!!! ning kaugel see kevad enam on. Need paar kuud mööduvad ju ruttu. Märtsis on päike juba kõrgel, õhtud pikad ja loodus tärkab!

7 kommentaari:

  1. Head uut!:) Jah, nüüd pole kevad enam mägede taga.Juba lähevad päevad pikemaks.

    VastaKustuta
  2. Nii tore! Mina ka toimetan õues kui ilm valge ja soe. peenradesse pole siiski läinud.

    VastaKustuta
  3. Head uut! Meil pendeldas aasta esimese päeva ilm siia-sinna. Oli nii sooja kui külma, esimestel tundidel tihedalt sadavat laia lund, päeval sula ja vihma ning viimasel tunnil olid külateed kaetud paksu jääkorraga, mis oli veekihiga kaetud ja sigalibe. 2. jaanuaril käisin mina hoopis seenel, ehkki aias oleks teha küll ja küll. Lumest polnud siis enam praktiliselt jälgegi.

    VastaKustuta
  4. Tuttavad olukirjeldused, just nii ta meil ongi.
    Kaunist uut alanud aastat! :)

    VastaKustuta
  5. Tõesti, kevadenion vähe aega. Oma nooruses kui ma sõitsin laevaarstina merd ja reis oli 6 kuud, siis läksime kord 5. Jaanuaril. Mõtteviis selline: noh jaanuari ei arvesta, sest pool on läbi, veebruari ei tasu ka rehkendada, sest on lühike kuu. Märtsi ei tasu ka rehkendada on ju naistepäev. Nii jäänud ongi ainult

    VastaKustuta
  6. Hea on kevadeks osa töid ette ära teha, kevadel niigi kiire :)

    VastaKustuta