Lehevaatamisi kokku

kolmapäev, 14. november 2012

Novembri keskpaik

Ilmad nagu ikka sel ajal. Külmad tulid, olid ja läksid ja viimastel päevadel on 8-9 pügalat üle nulli näidanud. Aga pime on küll kogu aeg, täna panin juba kella kolmest toas tule põlema. Päikest on siiski harva.
Eelmisel nädalal sai siis järjekordselt Luual õpinguid alustatud ja oi, kuidas mulle meeldib. Ja alati on ka nii palju uusi teadmisi ootamas, et vahest mõtlen, et kuidas ma seda või toda veel ei tea. See on arvatavasti surmani nii ja sured ikka lollina. Luual on tehtud ikka väga palju, 2010 veebruaris lõpetasin seal maastikuehituse erialal ja kui palju on selle ajaga suudetud korda saata - restaureeritud vana ühikas ja sellest on tehtud tõesti mõnus koht. Õppehoone on küll alles tellingutes, aga seest on remont tehtud ja ilus on see küll. Arboreetumisse ei jõudnud, sest õhtul ju nii vara juba pime. Ja nüüd olen otsaga sealmaal, et terve tuba on puittaimede seemneid täis - ikka herbaariumi tarvis. Kuigi 25 puittaime seemned on vaja septembriks kuivatada ja etiketistada, siis ma tegin kohe ära. Mis täna tehtud, see homme hooleta. Neljapäeval tulin koolist ja reedel korjasin maal seemneid ja sain vajaliku koguse kätte ka. Nüüdseks kõik lüditud ja kuivavad.
Aiatööde hooaeg ka enam-vähem lõppenud, ainult kuuseoksad ootavad oma aega. Okaspuude võrad on kinni seotud ja noorte viljapuude oksad sidusin ka kinni, et nad lume raskuse all ei murduks.


Sellised armsad roosad lumimarjad siis.

1 kommentaar:

  1. Maailm on üks imeline paik ja mida rohkem tast teada saad, seda põnevamaks muutub. Küll see praegune aeg on hea, et võimaldab omandada kasvõi 100 eriala:) Edu tarkuse taganõudmisel!

    VastaKustuta