Lehevaatamisi kokku

reede, 10. juuni 2011

Meeletu meeletu kuumus

Täna seal lillede vahel urgeldades tundsin, et pilt kaob eest. Kuigi kraadiklaas näitas ainult 30 soojapügalat, oli kuumus meeletu. Tuult ei olnud ja kõik pilved möödusid meist nagu kiusu pärast. Täna lõpetasin siis nartsissi varte lõikamise. Väidetakse küll, et neid ei tohi enne närbumist lõigata, aga mina olen seda alati teinud ja õite puudumise üle ei saa ka kurta. Kuigi täna mõtlesin, et järgmisel kevadel kaevan ühe suure hulga neid üles, sest õied on muutunud väiksemaks ja neid on vähem. Ja ka varred olid nagu nadid. Siia üks pilt varasemast nartsisside õitsemisest.

Nüüd on siis järjekordne puhastustuli istutusalade vahel läbitud, muru niita kuumuse tõttu ei saa, aeg alustada uute projektidega. Maja põhjapoolsel küljel oli meil siiani kanade aed, aga kuna kullid olid varmad seal liha võtma ja peale raudnõgese ega muu sarnase seal miskit ka ei kasva ja kanad leidsid endale uue aia, siis on plaan seal kord majja lüüa. Esmalt on vaja eemaldada vanad aiapostid, kanadele ehitatud kuut ja siis kõik üle riisuda, et saaks muruniidukiga peale minna. Siiani oleme seda vaid trimmerdanud. Täna proovisin siis ka äädikat roundupi asemel. Pealsed võttis küll ruttu maha, eks näis mis juurtest saab. Kui on sama tõhus kui roundup, siis võiks ju äädikat kasutada. Ootan ja vaatan.

Rocky on ikka vahva, hammustab, sööb jalanõusid ja on muidu tegus kuju. Aga sama, mis lapsega, pead pidevalt jälgima. Õhtul ei saa linna, ta ju tahab kaasa. Ema siis võttis ta enda hoole alla.

Selline siis meie majavalvur on. Igatahes omadel ja võõrastel teeb juba vahet. Ja saab ka aru, kes tast hoolivad ja kes mitte. Aga sööb ikka väga palju, sest kuidas muidu seda massi ikka kasvatada. Ikka süües. Peale seda, kui olen nüüd ise 12 kilo kaotanud, tean, et selle ma sisse ju sõin. Aga temal on seda väga vaja.
Ja muud põnevat täna ei olnudki. Kopsija kopsib endiselt. Ühed peretuttavad arvasid, et see peab ikka rähn olema, sest kes muu see ikka koputab. Ehk tõesti, rähn selle pesakasti ava kunagi suuremaks toksis, vbl on nüüd kastist mingi side puutüvega loodud ja kopsib toitu, mine tea.

See pilt on 2010 aasta augustist, mil päevaliiliad näitavad oma suursugust palet.
Ja siin on kõik need pääsukesed traadil reas, kes eelmisel aastal meil üles kasvasid. Samas on neil kojulennumõtted peas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar